Nyheder

Hongkong opfordrede indtrængende til at fremskynde foranstaltninger til bekæmpelse af pandemi
Slip tid: 2021-01-18 08:49:09  Hits: 16

Hongkongs medicinske eksperter opfordrede regeringen til straks at stramme de sociale distanceforanstaltninger og iværksætte omfattende virustest i samfundet for at spore ukendte COVID-19-tilfælde, da byen mandag registrerede 73 nye infektioner, den højeste daglige tæller i de sidste tre måneder.

 

Fra mandag stod byen og/39 i alt i overensstemmelse med 5,701 med 108-relaterede dødsfald.Adskilt har mere end 70'erne vist sig at være positive for COVID-19, ifølge sundhedsmyndighederne.

 

Den genopblussende pandemi er hovedsageligt forbundet med 21-danseklubber spredt over Hong Kong.Ifølge Centre for Health Protection of the Department of Health bekræftede patienter, herunder 50 af dem bekræftet i mandags, at de var forbundet med den dansende klynge, den største klynge siden pandemien ramte i januar.

 

I nye tilfælde udstedte regeringen for første gang en obligatorisk testmeddelelse, der krævede, at alle, der havde besøgt en af de 21-dansesteder mellem Nov 1 og 21, skulle gennemgå en virus test før Nov 24.

 

Enhver, der ikke overholder den obligatoriske prøvningsmeddelelse, vil blive straffet med en fast HK$2,000 ($258).Der vil blive givet en testordre til overtrædere, og de, der ikke overholder reglerne, vil blive idømt en bøde for HK$25,000 og fængslet i seks måneder.

 

Dr. Leung Chi-chiu, formand for det rådgivende udvalg om overførbare sygdomme i Hong Kong Medical Association, sagde i mandags, at administrationen skal træffe øjeblikkelige foranstaltninger for at stramme byens udviklings- og 39;Leung foreslog at suspendere klasserne på campus, genoptage praksis med at arbejde hjemmefra og lukke underholdningscentre og sportsfaciliteter, foranstaltninger, der betragtes som effektive måder at dæmme op for virusset i højden af byen GUU39;sidste bølge af pandemien i juli.

 

Regeringen skal også indføre massevirusscreening for at identificere patienter, der er smittet med COVID-19 så tidligt som muligt, og spore lokale transmissionsruter og -kilder, fortalte Leung China Daily.

 

" Kun i denne tostrengede tilgang kan byen effektivt dæmme op for den fjerde bølge af udbruddet. " Han sagde.

 

Leung sagde, at med den ustabile pandemi skal regeringen " lære en lektie " fra den nye bølge.Myndighederne bør grundigt gennemgå sine foranstaltninger til forebyggelse og kontrol af koronavirus, navnlig foranstaltninger til at lukke smuthuller, sagde han, for folk, der ankommer til byen uden for Hongkong, og for karantæneberettigede grupper.

 

Leung opfordrede også regeringen til at samarbejde tæt med visse højrisikoindustrier, hvilket gav erhvervsfolk retningslinjer for arbejdet, der oprettede en mekanisme til at rapportere rettidigt om patienter med luftvejssymptomer, og der blev regelmæssigt foretaget obligatoriske virustest for højrisikogrupper.

 

I et interview med Radio Television Hong Kong, Benjamin Cowling, leder af afdelingen for epidemiologi og biostatistik på universitetet i Hong Kong og U.35.39;s School of Public Health, mente regeringen at skulle lukke barer, karaokecentre, gym og andre indendørs fritidsfaciliteter.

Arbejdsgiverne bør overveje politikker for arbejde i hjemmet, og regeringen skal overveje strammere restriktioner i restauranter, sagde han.

 

Samme dag bød byen sin første gruppe af tilbagevendte fra Guangdong-provinsen og Macao velkommen under et karantænefrit program, der begyndte på mandag.

 

De berettigede bør ansøge om fritagelse og vælge returnerelsesdatoer via et onlinebookingssystem.Returnerne skal vise negative COVID-19-testresultater, der gives 24-timer før de rejser, når de kommer ind i byen.

 

Ifølge regeringen fra sidste fredag havde mere end 11,470 folk ansøgt om programmet mellem Nov 23 og 29.Omkring 2,140 vendte beboerne tilbage til Hong Kong under programmet på mandag.

 

På grund af den stigende forekomst af nye koronavirusinfektioner i Hongkonge har byen og Singapore udskudt den verdensomspændende og den første karantænefrie rejseboble i to uger.På grund af udsættelsen blev de indledende flyvninger mellem de to steder, der oprindeligt skulle afgå ved Nov 22, forsinket.Detaljerne om den formelle genindførelse af planen vil blive meddelt i begyndelsen af næste måned.


Tidligere: Flere tab af job blandt ældre en...

Næste: At få virusspredning under kontr...